Deco M9 Plus – třípásmový meshový Wi-Fi systém pro chytré domácnosti s AC2200

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje svůj nový meshový Wi-Fi systém Deco M9 Plus, který pracuje ve třech pásmech a dosahuje rychlosti až 2134 Mbit/s. Tento systém dvou jednotek je určen k pokrytí Wi-Fi signálem jakékoliv domácnosti od velikosti bytu přes bungalovy až po patrové moderní inteligentní domy, pro které se Deco stane srdcem komunikace.

Deco je nejjednodušší cesta, jak zaručit, aby Wi-Fi signál byl silný v každém koutku domu. Deco M9 Plus slouží i jako propojovací a řídicí hub pro všechna zařízení, která využívá chytrá domácnost a jiný hub již není potřeba.

Více než vyhrazená bezdrátová připojení
Tři oddělená Wi-Fi pásma poskytují rychlé a stabilní připojení všem zařízením v jakékoli místnosti domu a bytu. Šířku pásem navíc neubírají bezdrátová spojení mezi jednotlivými jednotkami Deco, protože jsou zajištěna jiným způsobem. Díky rychlosti se standardem AC2200 můžete na zadrhávání a zpožďování komunikace zapomenout. Deco M9 Plus používá pro bezdrátový provoz hned dvě pásma 5 GHz (867 Mbit/s + 867 Mbit/s), a k tomu ještě pásmo 2,4 GHz (400 Mbit/s), aby ve chvíli, kdy je v síti silný provoz, bylo možné stále poskytovat rychlost více než 1000 Mbit/s pro gigabitová zařízení připojovaná kabelem.

Již žádné mrtvé zóny
Mesh systém pokrytí celého domu Wi-Fi signálem umožňuje eliminovat místa se slabým signálem. Díky snadnému nastavení, které pomůže i s rozmístěním jednotlivých jednotek, pokryjete stabilním signálem každý kout vaší domácnosti.

Konec čekání na signál

V současných domácnostech se stále zvyšují počty elektrických zařízení, které „požírají“ šířku pásma, takže potřebují síť, jež tyto nároky zvládne. A protože Deco používá bezdrátovou technologii 802.11ac, která je třikrát rychlejší než u routerů předchozí generace, dokáže zajistit připojení bez zadrhávání až pro 100 připojených zařízení.

Ohromnou výhodou v domácím prostředí je Wi-Fi roaming, který umožňuje hladký přechod mezi jednotlivými zónami pokrytí. Princip je obdobný jako u mobilních telefonů, kdy jedete autem a telefonujete. Telefon se postupně připojuje z jedné buňky na další bez jakéhokoliv zásahu uživatele. Wi-Fi roaming je podobný, jen se jedná o datové připojení. S mobilním zařízením tak lze pochodovat ze sklepa do obýváku, a pak nahoru do ložnice a není třeba starat se o to, ke kterému přístupovému bodu je zařízení připojeno. Videohovor, YouTube nebo Lifestream jede bez přerušení.

Srdce pro inteligentní dům i domácnost

Deco M9 Plus se chová jako inteligentní propojovací uzel (hub) celého domu a dokáže všechna zařízení zobrazit v jedné snadno ovladatelné aplikaci. Také lze nastavit interakce mezi zařízeními s rozhraním ZigBee, Bluetooth a Wi-Fi díky propojení s IFTTT. Jsou podporována chytrá zařízení TP-Link, GE, Kwikset a dalších předních značek. Uživatelé tak mohou využít velký rozsah interakcí mezi různými chytrými žárovkami, zámky, kamerami a dalšími zařízeními. Deco je také kompatibilní s hlasovým ovládáním Amazon Alexa.

Nastavení ještě jednodušší

Po vybalení jednotky Deco si uživatel nainstaluje aplikaci do mobilu, a pak jednoduše postupuje podle pokynů na displeji. Deco se o vše ostatní postará a Wi-Fi síť je nastavená a funkční během chvilky.

TP-Link HomeCareTM

Součástí Deco M9 Plus je také bezpečnostní balík TP-Link HomeCare™, který zaručuje, že všechna zařízení v síti budou chráněna, přičemž o aktuální stav databáze hrozeb se stará společnost Trend Micro™.

Účinná rodičovská kontrola dokáže omezit čas trávený online a blokovat nevhodný obsah díky specifickým profilům, které lze vytvořit zvlášť pro každého člena rodiny.

Integrovaný antivirus také pomáhá bránit proti webovým stránkám se škodlivým obsahem a chránit platební transakce prováděné na internetu.

Klíčové vlastnosti Deco M9 Plus

  • Deco využívá systém jednotek, díky nimž zajistí všudypřítomné pokrytí domu Wi-Fi signálem – jednou provždy se lze zbavit míst se slabým signálem.
  • Díky technologii Deco Mesh Technology jednotlivé jednotky spolupracují a vytváří v celém domě jednu ucelenou síť s jedním názvem. Zařízení se budou automaticky připojovat vždy k té jednotce Deco, která mu při procházení celým domem zajistí nejrychlejší možné připojení.
  • Základní verze Deco M9 Plus obsahuje dvě jednotky, které pokryjí plochu až 600 m2. A kdyby ani to nestačilo, stačí kdykoli přidat do sítě další jednotky Deco, a pokrytí tak rozšiřovat.
  • Tři samostatná pásma poskytují rychlá a stabilní připojení o celkové rychlosti až 2134 Mbit/s.
  • Systém Deco M9 Plus se chová jako propojovací uzel (hub) pro všechna zařízení v chytré domácnosti. Na jedné platformě tak lze upravit nastavení a vytvářet vzájemné interakce bez nutnosti dalších zařízení.
  • Deco dokáže zvládat provoz i pro velmi zatížené sítě a poskytuje připojení bez zadrhávání a zpoždění až pro 100 zařízení současně.
  • Bezpečnostní balík TP-Link HomeCare™ je sada individuálně přizpůsobených a zabezpečených funkcí, která obsahuje rodičovskou kontrolu, integrovaný antivirus a řízení kvality služeb (QoS).
  • Nastavení je ještě snadnější než dosud díky aplikaci Deco, která uživatele provede jednotlivými kroky.

Více informací o produktu naleznete zde:
https://www.tp-link.com/cz/products/details/cat-5700_Deco-M9-Plus.html#specifications

Fotografie produktu jsou k dispozici zde:
https://www.flickr.com/photos/69923807@N07/sets/72157674550285238